Waarom kiezen voor een elektrische scooter?

Waarom kiezen voor een elektrische scooter?

Benzinebrommers met loeiharde motors zijn echt niet meer van deze tijd. De 2-takt is al nauwelijks meer terug te vinden in het drukke verkeer en de 4-takt is ook al langzaam aan het verdwijnen. We maken plaats voor de rustig geruisloze elektrische variant. De e-scooter.
En dat is helemaal niet zo gek: een e-scooter is stiller, schoner én zuiniger. Maar dat zijn niet de enige voordelen van elektrisch rijden.

Duurzaam rijden is duurzaam leven

Duurzaam leven is helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen leven bewuster. Daar hoort duurzaam rijden natuurlijk bij. Elektrische scooters rijden op stroom en stoten daardoor geen CO2 of andere giftige uitlaatgassen uit. En dat is fijn. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jou, omdat er daardoor minder fijnstof in de lucht blijft hangen.

Bijkomend voordeel: Omdat een e-scooter milieuvriendelijk is, mag je hier overal mee rijden. Vervuilende scooters daarentegen, zijn steeds minder welkom, vooral in de (binnen)stad en beschermde natuur- en stiltegebieden.

Geef je geld uit aan leuke dingen

Traditionele scooters zijn niet alleen milieuvervuilers: je moet ze ook geregeld onderhouden – en dat kost geld. Vooral als je een oudere scooter hebt, kun je het nogal gaan voelen in je portemonnee. Met elektrische scooters is het een ander verhaal. Deze zijn laag in onderhoud, waardoor je je zuurverdiende centen bespaart en kunt uitgeven aan iets veel leukers.

Tijd kost geld

Over besparen gesproken: omdat je nooit meer hoeft te tanken, ben je ook niks kwijt aan brandstof. Het maakt niet uit hoeveel kilometers je maakt: het kost je nooit extra geld en tijd. Want je e-scooter laad je gewoon thuis op met een stekker, terwijl jij je bezighoudt met leukere dingen. Omdat je alleen rekening hoeft te houden met je maandelijkse verzekeringspremie, weet je bovendien elke maand precies hoeveel je opzij moet zetten voor je scooter.

Hij laat je niet in de steek

Vooral in de winter is het vaak maar de vraag of je benzinescooter wel start. Met een e-scooter heb je dit probleem nooit. Ook bij extreem weer kun je er altijd op rekenen dat je gewoon de weg op kunt. Ben jij al overtuigd? Kom snel een proefritje maken bij Retelli en ervaar zelf het comfort van elektrische rijden.

De waardering van www.retelli.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 23 reviews.